تهویه مطبوع چه مزایایی دارد

۷۴۴ بازديد
تاریخچه انواع سیستم های تهویه مطبوع

اولین بار در تاریخ و در حدود سال ۱۷۵۸ بود که دو شیمی دان دانشگاه کمبریج به نام های بنجامین فرانکلین و جان هادلی دست به انجام آزمایش هایی به منظور اجرای عملیات سرمایش سریع زدند. درواقع این دو دانشمند متوجه شدند که با استفاده از سیالات بسیار فراری همچون الکل و اتر می توان دمای یک شی را به سرعت کاهش داد. سپس در سال ۱۸۲۰ بود که یک دانشمند و مخترع انگلیسی به نام میشل فارادی متوجه شد که فشرده سازی و میعان آمونیاک می تواند هوا را خنک کند. هم زمان با فارادی یک فیزیک دان اهل فلوریدا به نام جان گوری نیز توانست با استفاده از یک کمپرسور اقدام به تولید یخ نماید.
به طور کلی فن آوری رساندن شرایط  کیفیت هوا، دما، رطوبت و فشار داخل به شرایط استاندارد یا آسایش مطلوب. سیستم های تهویه هوا مطبوع بسیار محبوب هستند. محبوبیت این سیستم ها به دلیل کاربرد های بسیاری است که دارند؛امروزه چنین سیستم هایی باعث رفاه و سلامت بیشتر مردم شده اند.  طراحی سیستم تهویه مطبوع را مهندس مکانیک با استفاده از اصول ترمودینامیک، مکانیک سیالات و اصول انتقال حرارت انجام می دهد. در برخی از مواقع لغت تبرید نیز به دنبال تهویه مطبوع می آید.
 
 
 
انواع سیستم های تهویه مطبوع
 
  • مرکزی یا یکپارچه
  • مستقل
  • ترکیبی
 
سیستم یکپارچه
 
به سیستمی می گویند که در آن یک موتورخانه ی مرکزی که می تواند قسمتی از آن به روی بام و قسمتی دیگر در زیر زمین باشد به تولید برودت و حرارت یا هوای مطبوع می پردازد. تجهیزاتی از جمله چیلر ، هوارسان و فن کویل و سیستم های VRF و همچنین بویلر های گرمایشی در دسته بندی سیستم های مرکزی قرار می گیرند. 
 
سیستم مستقل
هر واحد به صورت جداگانه دارای سیستم تهویه مطبوع خود است و در نتیجه بهای انرژی، تعمیرات نگهداری و راه اندازی اول هر فصل بر عهده ی هر واحد است. محبوب ترین سیستم مستقل کولر آبی یا اسپلیت دیواری به همراه پکیج دیواری مستقل و رادیاتور است.
 
ترکیبی
در برخی موارد از سیستم ترکیبی نیز می توان استفاده کرد بدین صورت که موتورخانه ی گرمایشی مرکزی به همراه رادیاتورها / کویل های آب گرم برای گرمایش، و سیستم اسپلیت دیواری یا داکت اسپلیت یا کولر آبی جهت سرمایش طراحی و اجرا گردد.
 
 
وظیفه اصلی سیستم های تهویه هوا مطبوع

در حالت کلی کاربرد و وظایف اصلی سیستم های تهویه هوا مطبوع شامل موارد زیر می شود:
  • وجود این گونه سیستم ها در محیط های پزشکی، بیمارستان ها و درمانگاه ها باعث ایزوله و ضد غفونی کردن هوا می شوند.
  • این دستگاه ها سرعت ورزش هوا را کنترل می کنند.
  • سیستم های تهویه هوای مطبوع، بو و گاز های سمی را از بین می برند.
  • هوا را تصفیه می کنند و هوای سالم و پاک را برای ما بوجود می آورند.
  • یکی از مهم ترین و اصلی ترین کاربرد آن ها نیز کنترل کردن دمای محیط است که این کار به وسیله سرمایش و گرمایش انجام می شود.
  • رطوبت محیط مورد نظر را کنترل می کنند. محیط های خشک را مرطوب و محیط های مرطوب را متعادل می سازند.
 
کدام نوع از انواع سیستم های تهویه مطبوع ساختمان کمترین مصرف برق را دارد؟

همانطور که می دانید اکثر دستگاه های سرمایشی که با مصرف انرژی الکتریسیته کار می کنند به دو نوع کمپرسور دار و بدون کمپرسور دسته بندی می شوند که انواع بدون کمپرسور (مثل کولر آبی ، دستگاه زنت و ایرواشر) کمترین مصرف برق را دارند ولی فقط در برخی کاربری ها می توان از این دستگاه ها استفاده کرد.

انواع سیستم های تهویه مطبوع بر اساس درجه حرارت

سیستم های تهویه مطبوع را در دسته بندی های مختلفی قرار داد که یکی از این تقسیم بندی ها بر اساس درجه حرارت می باشد.
 
۱. نوع زمستانی و تک فصلی گرم کننده

شوفاژ با دیگ آب گرم و پکیج دیواری ازجمله سیستم هایی هستند که توانایی گرمایش در زمستان را دارند. همچنین سیستم های دارای حرارت مرکزی، بخاری و شومینه ها نیز از این قابلیت برخوردار هستند.
 
۲. تابستانی و تک فصلی سردکننده

اسپلیت (سردکننده)، کولرگازی و کولرآبی ازجمله سیستم های تک فصلی سردکننده هستند که کارکرد آن ها بر اساس چرخه های تبرید بوده و عملاً سیستم های متفاوتی می باشند.
 
۳. دو فصلی گرم و سردکننده

چیلر، مینی چیلر، فن کویل، سیستم وی آر اف و هواساز از جمله سیستم هایی هستند که در دو فصل گرم و سرد سال قابل استفاده هستند. 
 
 
 
 
اطلاعات تماس
آدرس : تهران – میدان آرژانتین – خیابان بیهقی – خیابان هشتم شرقی – پلاک ۳ – طبقه دوم
ساعت کاری:‌ ۹ الی ۵ بعدازظهر
شماره تماس ۱ : ۸۸۸۷۴۷۴۱
شماره تماس ۲ : ۸۸۸۷۴۷۴۲
واتس آپ : ۷۳۳۹۴۱۴-۰۹۳۰
تلفن همراه : ۷۳۳۹۴۱۴-۰۹۳۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.